Sastanak s predstavnicima

Čović: Obrazovanje ne smije ispaštati, zdravstvo treba biti po mjeri svakoga

Vijesti / Flash | 13. 05. 2014. u 19:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u utorak je u Domu HDZ-a u Mostaru održao odvojene sastanke s izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektoricom prof. dr. Ljerkom Ostojić te predsjednicima županijskih Vlada iz reda HDZ-a BiH i direktorima zavoda za zdravstveno osiguranje.

Osim o školstvu, na sastanku se raspravljalo i o problemima koje ima jedino sveučilište na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini, položaju studenata, te o ostalim pitanjima vezanim za rad Sveučilišta u Mostaru, prenosi Fena.

Tom prilikom je zaključeno kako se ne smije dopustiti da obrazovanje trpi, čak ni u ovim teškim vremenima.

Čović je danas održao sastanak i s direktorima Zavoda za zdravstveno osiguranje, ministrima zdravstva i predsjednicima županijskih Vlada iz reda HDZ-a BiH.

Razgovaralo se o problematici zdravstvenog sustava, kako u županijama, tako i na razini BiH. Istaknuto je da su temeljni problemi u funkcioniranju zdravstvenog sustava, neredovita uplata doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, neusklađenost zdravstvenih ustanova s važećim zakonskim propisima, nedovoljna pokrivenost obveznim zdravstvenim osiguranjem, te nepostojanje učinkovitih mehanizama plaćanja zdravstvenih usluga.

Sastanak je održan s ciljem presjeka stanja zdravstvenog sustava na području cijele BiH s posebnim osvrtom na pet županija gdje djeluje HDZ BiH.

Zdravstveni sustav treba biti po mjeri svakog čovjeka, svakog zdravstvenog osiguranika, svakog bolesnika kojemu je zdravstvena skrb i najpotrebnija, zaključeno je na sastanku.

Kopirati
Drag cursor here to close