loša atmosfera

Čović o ponovnom uhićenju Radončića: Čini mi se da ovdje nešto "smrdi"

Vijesti / Flash | 06. 03. 2016. u 10:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH, u razgovoru za "Avaz" kaže da ga je iznenadila odluka o ponovnom vraćanju u pritvor Fahrudina Radončića, lidera Saveza za bolju budućnost BiH. Čović nije želio komentirati samu odluku Suda BiH u vezi s okolnostima koje su uzete u obzir pri određivanju ponovnog pritvora.

‘’Ne želim na taj način ulaziti u ovaj proces, ali čini mi se da ovdje nešto "smrdi", što bi rekli da nešto nije dobro, i mislim da stvaramo jednu lošu atmosferu oko čitavog našeg sustava i čini mi se da je to nešto čime ćemo se baviti u narednom vremenu’’, kazao je Čović.

Podsjetio je da su posljednjih godinu i učinjeni napori da se ubrza europski put BiH, prvenstveno kroz uspostavu saradnje SDA i SBB-a, do koje je u konačnici i došlo, kao i do koalicije SDA-HDZ-SBB. Naglasio je da je tijekom nedavne posjete i sastanka s Radončićem ponovo razgovarao o koaliciji i dobio čvrsta uvjeravanja o opstanku koalicije.

Bakir Izetbegović je na upit novinara o tome kako komentira odluku Suda BiH da se Radončić vrati u pritvorsku jedinicu zbog kršenja mjera zabrane, kazao:

"Žao mi je što se ova stvar desila sa Radončićem i ne mislim da ičega dobrog može proizaći iz ovoga. Ali, meni je kao čovjeku zainteresiranom za ovu koaliciju i odnose sa gospodinom Radončićem zaista žao što se ova stvar desila i ne vidim potrebe za tim. Čovjek nije mogao izbjeći tu komunikaciju kad je izašao iz zatvora. Ne vidim potrebu da ga se na ovaj način tretira. Žao mi je što se našao u ovim životnim neprilikama", kazao je Izetbegović.

Radončić je na Sudu istaknuo da Tužiteljstvo BiH želi da njega "ubije" i kao osobu i kao političara, a "za potrebe jednog čovjeka koji je umislio da istovremeno vodi dvije političke stranke".

"Ne mogu nagađati na šta je mislio, ali vidite da uporno ponavljamo naše opredjeljenje da sa SBB-om radimo na stabilizaciji prilika, na dovršetku implementacije dogovora. Ne mogu spekulirati na koga je mislio gospodin Radončić", dodao je lider SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close