Bruxelles

Čović na sastanku Proširenog summita Europske narodne stranke

Vijesti / Flash | 17. 03. 2016. u 16:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, nazočio je sastanku Proširenog summita Europske pučke stranke, na čijem su dnevnom redu bile pripreme za sastanak Europskog vijeća, koji će biti održan 17. i 18. ožujka 2016. godine.

Domaćin summita bio je predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul, a među uzvanicama su bili i njemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Mađarske Viktor Orban, čelnik oporbe u Sloveniji Janez Janša, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, te pr?ds??dnik ?ur?pskog povjerenstva Jean-Claude Juncker.

Na marginama Proširenog summita, dr. Čović se susreo sa zastupnicima Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske – Andrejem Plenkovićem, Ivom Stierom, Dubravkom Šuicom, Jozom Radošem i Toninom Piculom.

Dr. Čović je ovom prigodom zahvalio hrvatskim europarlamentarcima na neizmjernom doprinosu i potpori koju su pružili Bosni i Hercegovini tijekom procesa predaje zahtjeva za članstvo u EU, te koju nastavljaju pružati u nastojanjima da BiH u 2017. godini dobije status zemlje kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close