Mandat

Čović: Ministar vanjskih poslova mora biti Hrvat

Vijesti / Flash | 15. 10. 2014. u 13:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moje inzistiranje će biti da ministar vanjskih poslova ovoga puta bude Hrvat'', rekao je u intervjuu za BH Radio1 Dragan Čović naglasivši kako će mu, kao članu Predsjedništva BiH, jedan od prioriteta biti promjena u diplomatsko konzularnoj mreži.

''Moja obveza kao nositelja vanjske politike, a to je uloga člana Predsjedništva, bit će promijeniti odnose u Ministarstvu vanjskih poslova'', rekao je Čović dodavši kako Hrvata u Ministarsvnu vanjskih poslova nemamo već 4, 5 mandata.

U najgorem slučaju, rekao je Čović u intervjuu što će biti objavljen u petak, Hrvat će biti zamjenik ministra vanjskih poslova.

U drugom intervjuu, onom danom Al Jazeeari, Čović je rekao kako bi već do Nove godine - sa svojim partnerima Bošnjacima - koji su dobili legitimitet svog naroda, mogli napraviti vlast..

Na pitanje 'SBB ili DF', Čović je rekao da je sve otvoreno kao mogućnost.

''Naravno, SDA je dobila legitimitet kod bošnjačkog naroda i to je partner s kojim želimo razgovarati, za sve odnose na svim razinama vlasti, a što se mene tiče, mislim da mjesta ima i za sve one koji na sličan način gledaju budućnost Bosne i Hercegovine'', rekao je Čović dodavši kako prednost ima Fahrudin Radončić, ali ''zašto ne Željko Komšić?''

''Ako je bošnjački narod u tolikom broju dao potporu DF-u, tko sam ja da razvrstavam na neke dobre ili loše. Suština je sad program. Mi smo dobili legitimitet kod hrvatskog naroda, oni su dobili kod bošnjačkog. Ako možemo napraviti jednu programsku orijentaciju, gdje nas čeka izuzetno težak posao, s čitavom svojom pričom, slagalicom...'', rekao je Čović za Al Jazeerau.

Kopirati
Drag cursor here to close