Sastanak

Čović i Yee za reformu izbornog zakona

Vijesti / Flash | 06. 12. 2016. u 13:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Brijanom Yeeom o političkoj situaciji u BiH, te je izražena podrška SAD-a afirmaciji euroatlantske perspektive BiH.

Na sastanku je razgovarao i o reformama koje je nužno provesti da bi se ojačale bh. institucije i unaprijedilo političko okruženje i stabilnost, a u središtu interesa je reforma izbornog zakona koja se odnosi na provedbu niza odluka međunarodnih i domaćih pravosudnih institucija.

Sugovornici su se usuglasili da je u sljedećih nekoliko mjeseci realno rješavanje ove problematike, ali uz visok stupanj odlučnosti i posvećenosti svih relevantnih političkih aktera.

Uspješni reformski ishodi najbolja su potvrda stvarne opredijeljenosti za kreiranje pozitivnih promjena i jedini način da se učvrsti povjerenje SAD-a u demokratsku održivost BiH i njenu sposobnost za samostalno kretanje na euroatlantskom putu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Yee se susreo i s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Kopirati
Drag cursor here to close