Razvoj gospodarstva

Čović i Vujanović u Mostaru: Moramo zajedno otvarati nova radna mjesta

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 14:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čović i ja razgovarali smo prije svega o gospodarskim temama, jer u uvjetima prenategnutog političkog ambijenta koji imamo gospodarske teme predstavljaju nešto što relaksira, ali i obvezuje'', istaknuo je na sastanku sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je dodao kako su on i Čović pokušali pronaći način kako da ponude bolji ekonomski ambijent, nova radna mjesta, bolji životni standard i nova radna mjesta, za što, kako kaže, postoje uvjeti.

''Raduje me da će jubilarni sajam gospodarstva u Mostaru biti nova potvrda snažne ambicije Mostara i BiH da surađuje, kao i da će ponuditi dobru prompciju onih koji ovdje dođu da predstave svoj biznis, što je veliki doprinos boljoj ekonomskoj suradnji u regiji'', rekao je za Bljesak.info Vujanović.

Kada je u pitanju ulazak Crne Gore u NATO, Vujanović je poručio kako to znači doprinos sigurnosti u regiji.

''Mi smo u NATO-u slijedom naše geografske pozicije. Crna Gora je na dijelu Mediterana gdje se zatvara prsten NATO-a i logično je da pripadamo toj političkoj i vojnoj alijasi. To za nas predstavlja priliku za ekonomski boljitak, kao i mogućnost da pokažemo da smo ekonomski vrijedni, da dobijemo bolji rejting, da turistički budemo privlačniji,  da imamo politicku vrijednost u okviru velike obitelji. NATO nikad nismo doživljavali kao odnos protiv bilo koga, nego kao stratešku potrebu Crne Gore da doprinese stabilnosti, svom razvoju i boljitku svojih građana'', zaključio je Vujanović.

Dragan Čović poručio je kako mu je drago što sve češće ima mogućnost razmijenjivati stavove sa crnogorskim predsjednikom i približavati se zajedničkim projektima kad je euroatlanski put u pitanju.

''Ja bih čestitao završni čin i formalizaciji članstva u NATO-u za Crnu Goru. To uveliko pomaže na našem putu kada je u pitanju BiH. Naravno, razgovarali smo o gospodarskim temama jer sutra počinje gospodarski sajam u Mostaru, dakle na sastanku je bilo vrlo malo politike. Očekivati je da ćemo mi bar jednom u mjesec-dva dana imati međusobnu komunikaciju na razini tri člana Predsjedništva ili pojedinačno netko od nas sa predstavnicima Crne Gore, kako bi držali pravi prijateljske ozbiljne odnose'', rekao je Čović za Bljesak.info nakon sastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close