Sarajevo

Čović i Al Shiddi: Želja za ulaganjem u BiH

Vijesti / Flash | 29. 01. 2016. u 07:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Sulaiman Al Shiddi razgovarali su o novim investicijskim planovima koje "Al Shiddi International Group" planira provesti u Bosni i Hercegovini. Al Shiddi je istaknuo da je njegova kompanija zainteresirana za nova ulaganja i da, između ostalih, razmatra projekte iz područja energetike, građevinarstva, industrije i turizma.

Al Shiddi je istaknuo da u Bosni i Hercegovini ima mnogo potencijala za ulaganja i velike projekte. Prethodno je potrebno ojačati određene sektore i infrastrukturu, koji bi omogućili lakši dolazak investitora iz Kraljevine Saudijske Arabije, a posebno je istaknuo izravne avionske letove i vizne olakšice.

Predsjedavajući PBiH Čović je naglasio važnost razgovora između potencijalnih investitora i države, kako bi se prepoznale barijere koje stoje kao prepreka jačanju investicione klime u Bosni i Hercegovini.
Kreiranje strategije privlačenja stranog kapitala i sustava koji će efikasno raditi na otklanjanju poteškoća u realizaciji investicionog procesa, bit će zajednička zadaća svih tijela vlasti u Bosni i Hercegovini, navodi se iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close