Uz dužno poštovanje...

Cormack: BiH nije 'big shit'

Vijesti / Flash | 14. 09. 2016. u 09:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack izjavila je kako se ne slaže s ocjenama bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića koji je nedavno u razgovoru s predstavnicima hrvatskih branitelja, između ostalog, utvrdio kako je Bosna i Hercegovina "big shit".

''Uz dužno poštovanje, uopće se ne slažem sa tim'', kazala je veleposlanica Cormack u intervjuu objavljenom u novom broju magazina Start BiH.

Odgovarajući na pitanje o bh. političarima, američka veleposlanica je naglasila kako je većina njih na položajima puno godina, a zemlja još uvijek ima iste probleme.

''Svuda oko sebe vidim sjajne potencijale jer je zemlja srcu Europe, ima obrazovano stanovništvo i mnogo, mnogo šansi. Meni se čini da su političari više zainteresirani za osobnu dobit, nego da pomognu građanima, da dignu ekonomiju, da otvore radna mjesta i učine korake prema EU i NATO-u. Svladali su umjetnost koja se sastoji od toga da kažu ono što misle da trebaju reći, ali ne rade dovoljno da ostvare napredak'', kazala je Cormack u intervjuu za magazin Start BiH.

Podsjetimo, i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić ocijenio je u intervjuu za Radio BiH kako je politika predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića bila potpuno pogrešna, izražavajući očekivanje da će, nakon održanih prijevremenih parlamentarnih izbora u toj zemlji, vrlo brzo doći do formiranja stabilne većine.

Komentirajući novinarski upit o tome što misli o rezultatima održanih izvanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj i što očekuje od nove vlasti u toj zemlji, Ivanić je kazao da ovi izbori nose nekoliko poruka.

''Ima nekoliko poruka ovih izbora. Prvo, svi su očekivali da će SDP biti relativni pobjednik, a da će HDZ, opet zbog većeg koalicijskog kapaciteta, biti u stanju, iako ne bi bio najjača stranka, da napravi vladu. Dogodilo se da je HDZ i relativni pobjednik, i to uvjerljiv'', pojašnjava Ivanić.
Istodobno, smatra kako je to samo znak da je politika koju je Milanović vodio bila potpuno pogrešna.

''Znači, u onom trenutku kada se pravite važni i siloviti i nabusiti, dođe kontra. Mislim da su njega kaznile riječi tipa 'šaka jada', 'BiH – nemam ja tamo s kim razgovarati' i da sam negdje duboko u sebi, moram biti iskren, pomalo i zadovoljan'', rekao je Ivanić.


Kopirati
Drag cursor here to close