Sjeverni logor

Mostar: Čopor pasa lutalica napao i ozlijedio studenticu, nadležni se ne javljaju

Problem pasa lutalica u Sjevernom logoru, ali i u cijelom gradu postao je alarmantan.
Vijesti / Flash | 20. 10. 2021. u 13:00 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čopor pasa lutalica u ponedjeljak uvečer napao je i ozlijedio studenticu u prostorijama kampusa Univerziteta Džemala Bijedića u Sjevernom logoru. Brzom reakcijom tenisača iz Teniskog kluba Stari grad Mostar spriječena je veća nesreća.

Kako prenosi Facebook stranica Žućo, studentica je zbrinuta u nadležnoj medicinskoj ustanovi gdje su ustanovljene ozljede u predjelu nogu.

Problem pasa lutalica u Sjevernom logoru, ali i u cijelom gradu postao je alarmantan.

Navode kako su direktor obližnje Osnovne škole i organizacije s područja Sjevernog logora u dva navrata pisali nadležnima s ciljem rješavanja ovog  problema. No, oni su ih prebacili na Nevladinu udrugu "Animal Care Centar Mostar” koja pak za Bljesak.info tvrdi da nije u njihovoj nadležnosti uklanjanje pasa lutalica s ulica Mostara.

Naime, Udruga ima potpisan ugovor s Odjelom za komunalne djelatnosti Grada Mostara koji isključivo podrazumijeva da će se Udruga pobrinuti za besplatne kastracije i sterilizacije pasa lutalica, a sve u sklopu projekta predstavništva Fondacije Dog's Trust u BiH i to u razdoblju kada Dog's Trust provodi besplatne kastracije/sterilizacije.

''Želimo naglasiti da se ne može i ne treba očekivati od jedne nevladine organizacije da riješi veliki problem pasa lutalica. Problem pasa lutalica se može dugoročno riješiti isključivo zajedničkim djelovanjem na svim razinama vlasti, sporazumno i humano. Potrebno je sankcionirati sve neodgovorne vlasnike koji izbacuju svoje pse na ulicu, sve neregistrirane uzgajivačnice kao i skloništa bez dozvole što do sada nije bio slučaj. Svi oni su razlog konstantnog pojavljivanja pasa lutalica na našim ulicama. Bez neodgovornih vlasnika nema ni nezbrinutih pasa na ulicama'', kazali su iz ove udruge.

Komentar u vezi ovog slučaja tražili smo i u Odjelu za komunalne djelatnosti Grada Mostar. Međutim, odgovor nam nije imao tko dati. Naši pozivi  su samo neuspješno prebacivani s jedne na drugu ''odgovornu'' osobu.

I dok odgovorni pozive prebacuju s jednih na druge, problem pasa lutalica na mostarskim ulicama neće se sam riješiti. Iz Udruge Animal Care Centar upozoravaju da ukoliko se što prije u rješavanje ovog problema ne uključe i angažiraju sve nadležne institucije, prema njihovim procjenama, broj napuštenih pasa u Mostru će bivati sve veći.

Kopirati
Drag cursor here to close