Hanofer

Članovi Udruženja Bruchen nach Bosnien posjetili GO DF Mostar

Vijesti / Flash | 05. 11. 2014. u 11:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruženja građana iz Hanofera ''Bruchen nach Bosnien'' u utorak su posjetili Gradski odbor demokratske fronte Mostar. Bračni par Heine Hartwig i Marsela, su osnovali Udruženje Bruchen nach Bosnien, koje je u BiH aktivno od 2002 godine. Početkom rata su radili na zbrinjavanju izbjeglica iz BiH u Njemačkoj, bavili se humanitarnim radom, osiguravali stipendije studentima, što je bilo i uvertira za prijateljstvo sa BiH.

Trenutno, iz ovog udruženja u Mostaru boravi 10 predstavnika, uglednih akademskih građana, koji su uposleni u sudstvu Njemačke, kao i Univerzitetski i socijalni radnici.

Izrazili su želju za sastankom sa predstavnicima GO DF Mostar jer su prepoznali DF kao značajan faktor u rješavanju problema u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom su čestitali Stranci na dobrim rezultatima na izborima. Najviše ih je zanimao programa rada Stranke i na koji način će Demokratska fronta utjecati na promjene u Bosni i Hercegovini. Predsjednik i članovi GO DF Mostar su goste iz Njemačke upoznali sa programima Stranke, s naglaskom na Ekonomski program ''Vizija 14-22'', navode u priopćenju iz GO Demokratska fronta Mostar.

Goste je jako zanimao i rad Demokratske fronte u sferama socijale, prosvjete, i političkog uređenja Grada Mostara, kako bi mogli u budućnosti surađivati sa ozbiljnim partnerima u navedenim sferama društva.

Kopirati
Drag cursor here to close