Pitanje prehrane

Članovi Predsjedništva BiH ipak će jesti i kašikom

Vijesti / Flash | 16. 04. 2014. u 13:57 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za zajedničke poslove institucija BiH do daljnjeg će opskrbljivati članove Predsjedništva BiH koji su ostali bez usluga kuhanja i usluživanja hrane nakon što je Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH iselila iz objekta Predsjedništva, odlučilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Problem pri preuzimanju izazvalo je i to što Vijeće ministara BiH nije na vrijeme uspjelo donijeti odluku o osiguranju milijun i pol eura.

Naime, Vijeće ministara zadužilo je Službu za zajedničke poslove institucija BiH da odmah, na privremenoj osnovi, pruži usluge ugostiteljstva i održavanja čistoće u zgradi Predsjedništva BiH za institucije BiH, dok sve federalne institucije napuštaju prostor zgrade.

Nakon toga će Vijeće donijeti konačnu odluku o mogućnostima financiranja troškova potrebnih za rad Službe u zgradi Predsjedništva.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH, kao i članovi njihovih kabineta, nedavno su ostali bez usluga kuhanja i usluživanja hrane nakon što je Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH sa svojih šezdesetak ljudi iselila iz objekta Predsjedništva na novu adresu

Nakon toga, trojica članova Predsjedništva mogli su samo dobiti kavu ili sok, a za jelo su se morali sami pobrinuti. Naime do ''zastoja'' u radu restorana došlo je činjenice da su zaposlenici službe za zajedničke poslove Federacije BiH, koji su do sada opsluživali i državni vrh, iseljeni iz zgrade Predsjedništva BiH kao dio plana da njihove poslove preuzme ista služba na državnoj razini.

No, problem pri preuzimanju izazvalo je i to što Vijeće ministara BiH nije na vrijeme uspjelo donijeti odluku o osiguranju milijun i pol eura, koliko je tražila Služba za zajedničke poslove BiH da bi preuzela prehranu državnog vrha.

Dok su se mediji zabavljali pišući kako će Predsjedništvo BiH morati prijeći na hranu iz dostave, ono je u ovom ''prijelaznom razdoblju'' ipak jelo iz restorana parlamenta Federacije BiH 

Kopirati
Drag cursor here to close