Velika izloženost zarazi

Članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HNŽ-a bili su prioritet za cijepljenje

Svi članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi HNŽ-a, koji su htjeli, cijepljeni su.
Vijesti / Flash | 30. 04. 2021. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako se članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi ipak nisu cijepili ''preko reda'', u vrijeme kada je u našu županiju stizao mali broj cjepiva za zdravstvene radnike i nije se znalo puno o cijepljenju i prioritetima.

Po riječima Nermina Avdića direktora Zavoda za javno zdravstvo, članovi Kriznog stožera i koji nisu medicinsko osoblje, bili su u prioritetu zbog velike izloženosti zarazi. 

Ipak nije isti rang

Naime, početkom travnja Branka Bošković pomoćnica ministra Gorana Opsenice, za naš portal rekla je kako su se članovi Stožera cijepili, u trenutku kada se malom donacijom koju smo dobili trebalo cijepiti medicinsko osoblje.

Savjetnica Bošković je za Bljesak.info prvo negirala da se cijepila, a kada smo rekli da imamo čvrsta saznanja o cijepljenju, potvrdila nam je da se cijepila kao i svi ostali članovi Kriznog stožera.

Glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi Pero Pavlović tada nam je kazao kako su članovi Kriznog stožera u istom položaju kao i ostali građani, te ako je netko od članova Kriznog stožera djelatnik zdravstvene ustanove, onda će u skladu s utvrđenom listom prioriteta biti i cijepljen.

Sada, gotovo mjesec dana nakon cijepljenja i više pokušaja, konačno smo dobili odgovor po čijem naputku i po kojem redosljedu su se cijepili članovi stožera, koji je tvrdio da je u istom rangu kao i ostali građani. 

Krizni stožer bio prioritet

''Članovi Kriznog stožera bili su u prioritetu jer obilaze bolnice i stalno su izloženi virusu, a to su velikom većinom zdravstveni radnici. Imamo dvoje troje ovih što nisu, ali i oni su često izloženi i zajedno s nama obilaze bolnice kada je podjela materijala i kada idemo da vidimo šta fali… Evo i mene je tu korona uhvatila'', kaže nam Avdić.

Dodaje kako su svi članovi Kriznog stožera, koji su željeli, cijepljeni, te da on sam nije cijepljen.

Nije cijepljen, kaže, jer  je prebolio koronu u prosincu i siječnju, pa će 'pustiti' pola godine i tek tada se cijepiti jer ima dosta dobar odgovor, nakon preboljenja.

''Pomoćnica ministra je glavna za kompletnu podjelu i sve što se vodi više je tu, hajmo reći nego sam ministar, jer ministar je ministar. Ona je tu koja vuče glavni dio i cijepljena je jer je član Stožera i po meni je najviše izložena'', kazao je Avdić.

Kopirati
Drag cursor here to close