sjednica

Civilna zaštita Grada Mostara u pripremi za zimsku sezonu

Vijesti / Flash | 22. 12. 2016. u 10:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer Civilne zaštite Grada Mostara na današnjem sastanku, održanom pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, zapovjednika Stožera, razmatrao je stupanj pripremljenosti Civilne zaštite Grada Mostara za predstojeću zimski sezonu.

Predstavnici dviju elektroprivreda izvijestili su Stožer o završnim aktivnostima na izgradnji energetskog prstena oko grada Mostara koji, kada bude u funkciji, treba onemogućiti da pojedini dijelovi grada ostaju bez struje, kao što je bilo slučaj za vrijeme velike elementarne nepogode u veljači 2012. godine.

Stožer je pozvao sve fizičke i pravne osobe da se pripreme za eventualne elementarne nepogode, jer su na to su obvezni u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju.

Na sjednici je donesena odluka o dodjeli financijske potpore trima obiteljima koje su pretrpjele štete u elementarnim nepogodama.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara zauzeo je jednoglasno stajalište kako su neprihvatljive izmjene i dopune Zakona o zaštiti i spašavanju, kojima se ukida poseban doprinos za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća, jer se time dovodi u pitanje opstanak sustava civilne zaštite, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close