Polaganje vijenaca

Čitluk: Obilježena 25. obljetnica utemeljenja HVO-a

Vijesti / Flash | 04. 04. 2017. u 10:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Čitluku, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa poginulim braniteljima Brotnja obilježena 25. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen križa počast poginulim braniteljima odali su: predstavnici OS BiH predvođeni generalom Ivicom Jerkićem, Tomislav Martinović, predsjednik Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, Stjepan Krasić, ministar prometa i veza HNŽ, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Svojom nazočnošću i skrušenom molitvom koju je predvodio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk, počast svim poginulim braniteljima odali su i njihovoj žrtvi se poklonili: članovi obitelji, ratni suborci, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, učenici i brojni žitelji Brotnja, navedeno je na službenoj stranici Općine Čitluk.

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine na svom zasjedanju usvojilo je zaključak o obilježavanju 25. obljetnice utemeljenja HVO-a. Obilježavanje obljetnice započelo je 1. travnja i do središnje svečanosti u Mostaru, koja će biti upriličena 8. travnja, obljetnica HVO-a bit će obilježena u ukupno 42 grada i općine u kojima je djelovao HVO.

Kopirati
Drag cursor here to close