Godišnja nagrada

Čitluk nagradio one koji doprinose ugledu i promidžbi općine

Vijesti / Flash | 30. 04. 2016. u 07:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika Marina Radišića u petak je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centara Čitluk održana 39. sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Na današnjoj sjednici vijećnici su podržali prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja kojim se predlaže da se u znak javnog priznanja za ostvarene uspjehe u radu i djelovanju, kojima se doprinosi razvoju i ugledu općine Čitluk, na svečanoj sjednici povodom Dana općine Čitluk akademski slikar Frano Primorac, posmrtno, tvrtka Odiseja 97 d.o.o. Čitluk, Jelena Pehar, Rade Raća Stojić i Hercegovačka gorska služba spašavanja – Čitluk nagrade nagradama Općine Čitluk.

Nagrada Općine Čitluk za životno djelo tako će se posmrtno dodijeliti pokojnom akademskom slikaru Frani Primorcu za razvoj hrvatske umjetnosti, kulturnog, sportskog i humanitarnog života te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

Pored ove nagrade na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk bit će dodijeljene i dvije Godišnje nagrade Općine Čitluk i dvije Zahvalnice, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Godišnju nagradu Općine Čitluk za razvoj gospodarstva u općini dobit će tvrtka Odiseja 97 d.o.o. Čitluk, a Godišnja nagrada Općine Čitluk bit će uručena i Jeleni Pehar za izniman sportski rezultat.

Sukladno prijedlogu Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja koji je usvojen na Vijeću Zahvalnicu za nesebičan doprinos i iznimnu žrtvu za nezavisnost hrvatskog naroda dobit će Rade Raća Stojić, a Hercegovačkoj gorskoj službi spašavanja – Stanica Čitluk-Međugorje Zahvalnica će biti uručena za nemjerljiv doprinos u spašavanju ljudi i dobara.

Uz usvajanje prijedloga odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Čitluk na 39. sjednici OV Čitluk usvojena su i dva izvješća o radu za proteklu 2015. godine. Radmila Jakiša, ravnateljica Gradske ljekarne Čitluk, i Zdenka Pehar, ravnateljica Dječjeg vrtića Čitluk, vijećnicima su prezentirale izvješća kroz koja su prezentirane provedene aktivnosti u spomenutom razdoblju i planovi za predstojeće razdoblje vezani za Gradsku ljekarnu i Dječji vrtić Čitluk. Vijećnici su ova izvješća razmotrili, a potom i jednoglasno usvojili.

Također, nakon razmatranja i provedene rasprave usvojeni su prezentirani prijedlozi za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za gospodarstvo, Općinske službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Općinske službe za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Na početku  sjednice, polaganjem svečane prisege i potpisivanjem izjave dužnost vijećnice preuzela je Jelena Barbarić. Barbarić dužnost vijećnice u Općinskom vijeću Čitluk preuzela je nakon što su vijećnici Stipe Martinović i Josip Prskala podnijeli ostavke.

Cijeli proces oko imenovanja zamjenskog člana Vijeća za Barbarić je završen, a Općinsko vijeće Čitluk ponovno će brojiti 25 vijećnika nakon što cijeli proces bude završen i za drugog zamjenskog vijećnika i on svečano prisegne, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close