MUP

Čitluk: Još nisu otkriveni napadači na kuće bošnjačkih povratnika

Vijesti / Flash | 09. 10. 2015. u 14:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije ulaže velike napore kako bi došli do osoba koje su prije nekoliko dana u zaseoku Drljajice kod Čitluka oštetile kuće tri bošnjačke obitelji koje povremeno u njima borave.

Policija HNŽ intenzivno traga za počiniteljima ovog djela koji je itekako uznemirio javnost u Čitluku. Međutim, već pet dana se nalaze na mrtvoj točki jer je teško utvrdili kada se točno napad dogodio.

Također, veliki problem predstavlja i činjenica da u ovom konkretnom slučaju ne postoje svjedoci niti konkretni dokazi na mjestu događaja koji bi doveli do eventualnih počinitelja.

Policija HNŽ-a svakodnevno surađuje s mještanima navedenog naselja i Čitluka, ali bez velikog uspjeha, piše N1.

Osim što su u potpunosti devastirali kuće, vandali su fašističkim simbolima išarali zidove što je dodano uznemirilo povratnike u zapadnoj Hercegovini.

Načelnik Općine Čitluk Ivo Jerkić i ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda posjetili su ovaj zaseok, te ostali šokiranim onim što su vidjeli.

"Općina Čitluk poznata je kao tolerantna i miroljubiva sredina u kojoj ovakvi izgredi zgražaju cjelokupnu javnost, koja je davala punu potporu svim povratnicima. Ovakvi postupci nepoznatih vandala su nedopustivi te zbog toga očekujemo da će policijske vlasti i snage sigurnosti, uz maksimalnu angažiranost u rasvjetljavanju događaja, u što skorijem roku otkriti počinitelje ovog vandalskog čina, te ih u skladu sa zakonskim propisima i procesuirati", naveo je Jerkić.

Kopirati
Drag cursor here to close