Oprema

Čitluk i Stolac dobili novo vatrogasno vozilo

Vijesti / Flash | 27. 01. 2015. u 13:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nazočnosti općinskih čelnika i članova DVD Čitluk, Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, jučer je ispred prostorija DVD Čitluk, Ivi Jerkiću, načelniku općine Čitluk, uručio ključeve interventnog vatrogasnog vozila.

"Riječ je o višenamjenskom vatrogasnom vozilu koje služi za gašenje požara, ali i pomoć unesrećenima u prometnim nezgodama i za crpljenje vode iz kuća u slučaju poplava. Kada vatrogasci uđu u vozilo i krenu na mjesto nesreće ne moraju točno znati što ih čeka. U tijeku vožnje do mjesta na kojem se dogodila nesreća ili neka nepogoda oni će radio-stanicom dobiti obavijest o čemu se točno radi, a zahvaljujući opremi koju vozilo posjeduje bit će spremni za intervenciju koja se od njih traži", istaknuo je ravnatelj Ćubela.

Također, i ovom prigodom naglasio je kako je Vlada HNŽ, s predsjednikom Denisom Lasićem na čelu, poduprla aktivnosti Uprave koje se odnose na nabavu nove vatrogasne opreme i vozila, navodi se iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ.

"Ciklus nabave počeo je prošle godine kada smo podijelili vatrogasna vozila Gradu Mostaru i općinama Ravno, Konjic i Čapljina, a nastavljen je ovih dana kada su vozila dobile općine Prozor-Rama, Stolac i Čitluk", kazao je ravnatelj Ćubela.

"Ovo je tek početak procesa moderniziranja vatrogasne opreme na području naše županije, jer su vatrogasne postrojbe temeljne snage u borbi protiv požara i svih drugih vidova opasnosti koje nam gotovo svakodnevno prijete, kao što su poplave i klizišta", kazao je Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, nakon što je Stjepanu Boškoviću, načelniku općine Stolac, uručio ključeve novoga interventnog vatrogasnog vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close