Definiraju se agende

Cilj političara u BiH trebaju biti socijalno-ekonomske reforme

Vijesti / Flash | 20. 03. 2015. u 11:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neophodno je da se političari u BiH fokusiraju na socijalno-ekonomska pitanja i reforme'', rekao je otpravnik poslova Delegacije Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Renzo Daviddi.

Po njegovim riječima to je i suština Sporazuma za rast i zapošljavanje, izrazivši uvjerenje da je postignut konsenzus o nužnosti provođenja reformi u BiH.

S predstavnicima vlasti u BiH radit će se na definiraju agende za program reformi da bi se poboljšala socijalno-ekonomska situacija, dodao je, javlja Fena.

Daviddi se danas upoznao o obavljenim radovima na obnovi 'Tehnološke škole' u Banja Luci koje financira Europska unija u sklopu EU programa za oporavak od poplava.

Ukazao je na važnost ovog projekta pomoći za oporavak od poplava u BiH, a jedan od ciljeva je rekonstrukcija obrazovnih jedinca, odnosno škola poput ove u Banja Luci.

''Te aktivnosti koje provodimo na obnovi nakon poplava daju rezultate'', rekao je otpravnik poslova Delegacije EU u BiH u izjavi za novinare, ukazujući kolika je važnost da učenici imaju dobre uvjete za nastavu u školama.

Direktor škole Dejan Čutura je rekao da je u rekonstrukciju uloženo oko 147.000 KM, a promijenjena je kompletna stolarija na glavnom objektu, obavljeni molerski radovi te obnovljen krov na ateljeu koji se tijekom majskih poplava obrušio.

Tehnološku školu pohađaju 762 učenika u 29 odjeljenja koji se osposobljavaju za devet različitih zanimanja.

Kopirati
Drag cursor here to close