podrška OSCE-a

Cilj nam je učiniti BiH boljim mjestom za život

Vijesti / Flash | 13. 04. 2015. u 17:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s generalnim tajnikom OSCE-a Lambertom Zannierom o modalitetima buduće suradnje institucija BiH i OSCE-a.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina mlada demokracija i u tom segmentu je podrška OSCE-a veoma bitna u izgradnji društva baziranog na vladavini prava i jednakosti. Dodao je da će uskoro BiH preuzeti predsjedavanje Vijećem Evrope dok će Srbija preuzeti predsjedavanje OSCE-om što je znak pozitivnih kretanja u regiji i pokazatelj važnosti regionalne suradnje kako bi cijela regija krenula naprijed, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tom prilikom je istaknuo i punu opredijeljenost Bosne i Hercegovine EU i NATO integracijama. Generalni tajnik OSCE-a Zannier je čestitao predsjedavajućem na imenovanju i istaknuo da je OSCE-a zainteresiran za nastavak suradnje s institucijama Bosne i Hercegovine, posebno u oblastim obrazovanja, vladavine prava, sigurnosti i prevencije utjecaja klimatskih promjena. Naglasio je neupitnu podršku OSCE-a evropskim integracijama BiH dodavši da je misija u BiH jedan od najuspješnijih terenskih misija OSCE-a.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je zajednički cilj učiniti BiH boljim mjestom za život i istaknuo pozitivnu ulogu OSCE-a u obnovi BiH, izgradnji demokratskih institucija, te sektorima obrazovanja i podršci medijima. Naglasio je važnost obrazovanja i izgradnje društva znanja koje će pružiti prostor mladim ljudima da iskažu svoju kreativnost i stvore nove vrijednosti.

''Ulazak u MAP bi nam dao dodatnu sigurnost i stabilizaciju sistema, dok aktivacija SSP-a znači strukturalni red i pravnu sigurnost i ovo su dva bitna faktora za ekonomski napredak Bosne i Hercegovine i bolji život naših građana'', kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close