Svitava

Četiri osobe zatečene u ilegalnom prelasku granice

Vijesti / Flash | 26. 09. 2011. u 10:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzimajući aktivnosti na sprječavanju nezakonitih prelazaka državne granice policijski službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina, 24.09.2011. godine u 09:00 zatekli su četiri osobe u ilegalnom prelasku državne granice.

Osobe su otkrivene u graničnom pojasu Svitava na području općine Čapljina. U trenutku kontrole nalazili su se u putničkom motornom vozilu Audi A6, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao D. I. (1982.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Sa njim u vozilu nalazili su se državljanin Filipina i dva državljana Sjedinjenih Američkih Država.

D. I. je procesuiran zbog postojanja osnova sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o graničnoj kontroli, dok su strani državljani prekršajno procesuirani po Zakonu o boravku i kretanju stranaca i azilu.

Zbog neposjedovanja vize za BiH državljanin Filipina je, uz prijedlog za protjerivanje stranca sa teritorije BiH, predan Službi za poslove sa strancima BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close