Lažna pomoć

Četiri lažna humanitarca varali građane BiH

Optuženi su da su sakupljali novac koristeći se krivotvorenom dokumentacijom za prikupljanje humanitarne pomoći.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2020. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (PS Čelić – PU Tuzla) su obavljajući aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe humanitarnog rada na području općine Čelić, došli do operativnih saznanja koja ukazuju da četiri osobe sa područja grada Srebrenika nelegalno vrše prikupljanje humanitarnih priloga, s ciljem pribavljanja protipravne imovinske koristi, priopćeno je iz MUP-a TK.

Kako je priopćeno, dana 28.7.2020.godine nad četiri osobe (B.H., S.H., K.I. i M.S.) je u službenim prostorijama PS Čelić izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su 23. i 24. 7. 2020. godine na području općine Čelić, kao i duži vremenski period na području drugih općina i gradova Tuzlanskog kantona i šire, sakupljali novac koristeći se krivotvorenom dokumentacijom za prikupljanje humanitarne pomoći.

''O navedenom je obaviješten kantonalni tužitelj, a u tijeku je dokumentiranje krivičnih djela Krivotvorenje isprave iz člana 373. Krivičnog zakona FBiH i Prijevara iz člana 294. istog Zakona, nakon čega će Kantonalnom tužiteljstvu Tuzlanskog kantona biti podnesen odgovarajući Izvještaj'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close