Odmah se vratio u Sarajevo

Čerkez: Bilo mi je neugodno nositi masku u Mostaru

''Nedavno sam bio u Mostaru na jednodnevnom izletu i vratio sam se istog trena jer mi je bilo neugodno nositi masku jer je skoro nitko ne nosi'', rekao je Čerkez.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2021. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 kako mu je u Mostaru bilo neugodno nositi masku jer ju nitko ne nosi.

''Ja sam bezbroj puta reagirao, više puta smo reagirali, i moram reći da sam nedavno bio u Mostaru na jednodnevnom izletu i vratio sam se istog trena jer mi je bilo neugodno nositi masku jer je skoro nitko ne nosi. Nije dobro trenirati strogoću samo na Sarajlijama, ali nije isto imati istu situaciju u Sarajevu sa 400.000 stanovnika. U kantonima gdje imate 150.000 stanovnika, kapaciteti su bili napregnuti, ali smo uspijevali. Ako sa 400.000 ljudi pustimo situaciju, bolnice ćemo morati kompletno pretvarati u covid”, rekao je.

Dodao je da je situacija u FBiH veoma teška i da se virus korone brzo širi.

”Situacija je veoma teška”, kratko je rekao.

Prema njegovom mišljenju, dva su razloga za brzo širenje korone.

”Brzo širenje virusa uzrokovano je vjerovatno novim sojem i nepoštivanjem mjera. Situacija je takva da ćemo se morati dobro pozabavati i strah me da ćemo sada teže iskontrolirati sitiaciju nego u studenom'', istaknuo je gost N1 najavivši dodatni rast broja zaraženih u sljedeća dva ili tri tjedna.

”Ne smije se ići u popuštanje mjera”, istaknuo je Čerkez.

 

Kopirati
Drag cursor here to close