Koalicija

Čeka se potpis za HNŽ

Vijesti / Flash | 12. 12. 2014. u 13:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpis na dogovor HDZ-a BiH, SDA i DF o koaliciji za formiranje vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji bit će potpisan popodne, potvrdio je za Bljesak.info Rafael Gagro Rafael Gagro predsjednik HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije.

Do odgode potpisa za popodnevne sate došlo je zbog obveza SDA i županijske sjednice te zbog dodatnih konsultacija, potvrdio je Gagro i naglasio kako će sjednica županijske Skupštine biti održana u utorak u podne.

Dodao je kako će HDZ BiH podržati izbor Šerifa Špage za predsjedavajućeg županijske Skupštine te da je ta stranka već predložila kandidata za dopredsjednika, a to je Drago Tule.

Prvi sastanak ovih stranaka održao se u srijedu u prostorijama mostarskog SF-a, ali tada nije došlo do dogovora jer je bilo nekih primjedbi na ponuđeno. No, danas su svoj dokument donijeli i predstavnici HDZ-a BiH. SDA je još nakon sastanka u srijedu rekla kako je bilo nekih primjedbi na ono što je predložila DF, ali i da su uvjereni da će sporazum biti potpisan.

Inače, HDZ BiH, SDA i DF imaju zajedno 20 zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije, što je potrebna dvotrećinska većina za izbor županijske Vlade

Kopirati
Drag cursor here to close