Izuzetne zasluge

Čedomir Jovanović počasni građanin KS-a

Zbog širenja istine o događanjima u našoj zemlji i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.
Vijesti / Flash | 24. 04. 2020. u 10:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo jučer su jednoglasno usvojili i prijedloge odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo.

Za počasnog građanina Kantona Sarajevo posebnom Odlukom proglašen je Čedomir Jovanović, zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o događanjima u našoj zemlji i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.

Zastupnici su također donijeli Odluku o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo, posthumno, Suadu Ćupini, kao priznanje za višegodišnje uspješno djelovanje, iznimna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo i afirmaciji države Bosne i Hercegovine.

Usvojena je i Odluka o dodjeli Plakete KS-a Slaviši Šućuru, kao priznanje za izuzetan doprinos u obrani države Bosne i Hercegovine od agresije, te zalaganja za dobrobit svih etničkih i religijskih zajednica koje u njoj žive, priopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Podržana je i predložena Odluku da se Plaketa KS-a dodijeli Radetu Zoranoviću, kao priznanje za doprinos u širenju istine o godinama agresije, te promociji zajedništva na području KS-a i Bosne i Hercegovine.

Donesena je i Odluka o dodjeli Plakete KS-a Željki Komšiću kao priznanje za doprinos obrani i opstanku države Bosne i Hercegovine od agresije, te unapređenju društvene zajednice i afirmaciju temeljnih vrijednosti svih građana bez obzira na naciju i vjersku pripadnost.

Plaketa KS-a će biti dodijeljena i JU „Treća gimnazija“ za izuzetan doprinos razvoju odgojno-obrazovnog sustava u KS i BiH, te poticanju i razvijanju kreativnosti, osobnih sposobnosti i tolerancije među mladima.

Kopirati
Drag cursor here to close