Ugrožavanje opozicije

Čavić tvrdi da ima informacije da režim u RS-u priprema u svibnju uhićenje opozicije

Vijesti / Flash | 22. 03. 2014. u 11:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić tvrdi da režim Milorada Dodika u Republici Srpskoj (RS) neće prezati ni od uhićenja nekih opozicijskih predstavnika.

Ta informacija, za koju tvrdi da je pouzdana, dolazi iz vrha SNSD-a.

- Imamo pouzdane informacije da će u toku svibnja biti nekih uhićenja istaknutih predstavnika opozicije - naveo je Čavić na press konferenciji u Banja Luci, ali je odbio da kaže na što se 'cilja', iako mu je to, kaže, poznato.

- To je dio koncepcije s nekim izjavama koje je Milorad Dodik dao ranije određenim osobama iz političkog miljea opozicijskih stranaka - ustvrdio je Čavić.

Naveo je i da ima osnovane sumnje i da SNSD, "preko MUPRS-a organizira prisluškivanje političkih protivnika", te da te tvrdi da je u to umještan ministar unutarnjih poslova.

On je naveo da je RS jedinstvena u svijetu zbog nevjerojatne činjenice da je za v.d. generalnog direktora javnog servisa, Radio-televizije RS-a (RTRS) imenovan Draško Milinović, šef Ureda predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović, a ranije je tu funkciju obavljao i za Dodika.

- To znači da će RTRS nastaviti da bude servis jedne stranke - rekao je Čavić.

Optužio je režim u RS za pripreme da se kompletan javni i institucionalni sustav upregne za potrebe izborne kampanje, pri čemu SNSD koristeći javna sredstva u te svrhe pokušava da ugrozi predstavnike opozicije.

Kopirati
Drag cursor here to close