Odbacio optužbe

Čavić odgovorio Radojčiću: Nikada ne bih pozvao NATO da intervenira, za razliku od SNSD-a

Vijesti / Flash | 22. 08. 2014. u 06:15 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić odbacio je optužbe predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) i visokog funkcionera vladajućeg SNSD-a da je pozvao NATO da intervenira u Kneževu/Skender Vakufu.

''Dragan Čavić niti je zvao niti bi zvao NATO, za razliku od Igora Radojičića koji već zvao NATO da bi došao na vlast s koalicijom Sloga 1997. godine, a preko svoje stranačke kolegice Ane Trišić-Babić, koja neskriveno lobira za članstvo BiH u NATO savezu i danas priziva NATO, podržavajući članstvo BiH u NATO savezu sa čime se Dragan Čavić ne slaže'', navodi se u priopćenju NDP-a.

Dodaje se da je 5. rujna 2012. godine na forumu međunarodnih lidera u gradu Sharlot, u Sjedinjenim Američkim Državama, Radojičić razgovarao s bivšim državnim tajnikom SAD-a Madilin Olbrajt o njenom nekadašnjem angažmanu u BiH. Čavić navodi da je upravo Olbrajtova bila glavni zagovornik bombardiranja srpskih položaja i ciljeva u Republici Srpskoj od NATO snaga kao i bombardiranja Srbije.

''Također u političko-vojnom prevratu iz 1997. godine Igor Radojičić je, zajedno s Miloradom Dodikom, uz pomoć tenkova SFOR-a osvojio vlast u Republici Srpskoj. NATO helikopter je prevezao narodnog poslanika, člana HDZ-a BiH, na zasjedanje u Bijeljini, kako bi se osigurala većina za izglasavanje Vlade Republike Srpske, na čelu s Miloradom Dodikom, u siječnju 1998. Godine'', navodi NDP u priopćenju.

Lider NDP-a je odbacio i tvrdnje da se u Kneževu, gdje je NDP-ov načelnik, flagrantno krše zakoni i propisi, kako to tvrdi Rdaojičić.

''Igor Radojičić je u pravu kada tvrdi da se u općini Kneževo flagrantno krše zakoni i propisi, ali je zaboravio naglasiti da ih krše odbornici SNSD-a i tijesne skupštinske većine koji već godinu dana onemogućuju zakonit nastavak rada lokalne skupštine. Neistina je da je načelnik općine zaključao zgradu Skupštine općine i da nije dozvoljavao odbornicima da uđu i rade'', naveo je Čavić.

On tvrdi da je načelnik Kneževa u skladu sa zakonskim i ostalim propisima zahtijevao od nove skupštinske većine da rade na zakonit način, što oni odbijaju, i nastavljaju nasilničko ponašanje, kršeći sve norme koje propisuju način rada lokalnih skupština , što je svojim nalazom utvrdilo i Ministarstvo lokalne uprave i samouprave.

''Igor Radojičić vodi Narodnu Skupštinu RS striktno poštujući i provodeći Poslovnik i pitam ga, kada bi se formirala nova skupštinska većina i izvršila njegovu smjenu mimo Poslovnika o radu Narodne Skupštine, u hodniku, a ne u skupštinskoj sali, da li bi on takvu odluku proveo i poštovao'', kaže se u Čavićevom priopćenju.

Lider NDP-a navodi da je, pošto više nije u mogućnosti da pošalje NATO u Kneževo, šef Igora Radojičića poslao specijalnu policiju u to mjesto, koja je nezakonito intervenirala bez ikakvog sudskog, tužiteljskog ili bilo kakvog pismenog naloga, kao i bez obrazloženjem zbog čega primjenjuju silu.

Kopirati
Drag cursor here to close