lažno predstavljanje

Čavić diže prijavu protiv Softića i Izetbegovića

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 08:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić, kako je i najavio ranije, rekao je da će u Tužiteljstvu BiH podnijeti krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Sakiba Softića, zbog kako kaže, lažnog predstavljanja i uzurpacije ustavnih ovlasti, kada je riječ o reviziji presude protiv Srbije za genocid.

''Pokazalo se da smo u pravu svi mi koji smo tvrdili da je ovo ustavno-pravno neutemeljeno. Dobra je stvar što je Međunarodni sud pravde odgovorio relativno brzo na uloženu apelaciju i proglasio je nelegalnom i nelegitimnom, jer nije upućena od legalne institucije", rekao je Čavić Srni.

Dodao je kako su odvjetnici ''nekoliko dana pripremali kompletnu tužbu i ostalo je samo da se utvrdi tko će biti potpisnici'', a ona će u ponedjeljak biti u Tužiteljstvu BiH.

Istaknuo je kako će prijava biti predana bez obzira na ovu odluku Međunarodnog suda pravde, jer, kako kaže, svi koji su "sve ovo doveli do usijanja i uzurpirali ustavno-zakonske nadležnosti Predsjedništva BiH trebaju odgovarati za to pred domaćim sudovima".

Podsjećamo, Tužiteljstvo BiH je najavilo da će formirati predmet i provjeriti navode koji se tiču postupanja Sakiba Softića kao agenta BiH u postupku podnošenja zahtjeva za reviziju.

Kopirati
Drag cursor here to close