Novi predsjednik

Čavara: Moramo stvoriti novu nadu u Federaciji

Vijesti / Flash | 10. 02. 2015. u 08:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja vjerujem da ćemo u narednih desetak dana, vjerojatno, završiti taj posao kako bi onda mogli, pored formiranja i zakonodavne vlasti i izvršne vlasti, pristupiti rješavanju svih onih problema koje od nas očekuju svi narodi i građani federacije'', rekao je gostujući u Dnevniku 3 FTV-a Marinko Čavara, novi predsjednik Federacije BiH.

Rekao je kako je tih problema previše.

''Mi smo preuzeli i jednu časnu dužnost, ali isto tako i veliku odgovornost, da u ovim teškim vremenima, u ovim složenim okolnostima, nagomilanim problemima, koje je nagomilala prošla neustavna i nezakonita vlast, da vratimo u ustavne i zakonske okvire sve što je izišlo izvan toga, sve što je neustavno i nezakonito učinjeno treba vratiti u ustavni okvir i naravno ono što se najviše očekuje, a to je da stvorimo uvjete za gospodarski rast, nova radna mjesta jer bez toga života u Bosni i Hercegovini teško da može biti i mladosti koja svaki dan sve više odlazi'', ističe Čavara, dodajući kako moraju stvoriti jednu novu nadu u Federaciji brzim potezima, s konkretnim na poboljšanju života u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, predsjednike i dopredsjednike je izabrao Zastupnički dom Federacije s 57 glasova ZA, jednim protiv i 26 suzdržanih, i to u ponovljenom postupku nakon što je Dom naroda, odnosno Klub Srba odbio podržati listu.

Dom naroda je u ponovljenom postupku, također, u većini glasovao za listu, ali je Klub Srba ponovno odbio dati potporu. Međutim, to ne mijenja situaciju, budući da je, prema proceduri, potrebno da u ponovljenom postupku jedan dom podrži listu.

Predsjednik i dopredsjednici Federacije BiH Marinko Čavara, Melika Mahmutbegović i Milan Dunović prisegnuli su na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta. Prvi zadatak predsjednika Federacije je da imenuje vladu uz suglasnost dva dopredsjednika, a koju potvrđuje zastupnički dom. 

Kopirati
Drag cursor here to close