Susret

Čavara kod Kordića: O Uborku, sportskoj dvorani i zajedničkim interesima u Mostaru

Sugovornici su razgovarali i o strateškim projektima u Gradu Mostar, na čijoj realizaciji Grad surađuje i s Federacijom BiH...
Vijesti / Flash | 17. 09. 2021. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sastao se u četvrtak u Mostaru s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom. Sastanku je nazočio i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić. Na sastanku je razgovarano o kapitalnim projektima u Gradu Mostar koji su od značaja za Grad i Federaciju BiH, kao i o problemima s kojima se Gradska uprava susreće u svom radu.

Na početku sastanka, gradonačelnik Kordić upoznao je Predsjednika Federacije BiH s funkcioniranjem i aktivnostima Gradske uprave, te istaknuo sinergiju u radu kada je riječ o Gradskom vijeću, te konstruktivan rad i rasprave po svim pitanjima od zajedničkog interesa u Gradu Mostar. Također, predstavio je kulturne aktivnosti u Mostaru, kao što su manifestacije: Mostar Summer Fest Street, Art Fest i Kulturno ljeto, pritom istaknuvši kako je ovo ljeto bilo bogato kulturnim i društvenim događajima koji su privukli znatan broj posjetitelja iz Mostara i regije.

Sugovornici su razgovarali i o strateškim projektima u Gradu Mostar, na čijoj realizaciji Grad surađuje i s Federacijom BiH, poput radova na izgradnji sportske dvorane u Centru 2, utopljavanju objekata od javnog značaja za Grad, izgradnji i sanaciji prometne infrastrukture, rješavanju problema s odlagalištem otpada Uborak i slično.

Predsjednik Federacije BiH istaknuo je potrebu kontinuiranog rada na rješavanju problema u Gradu Mostar, te uključivanje Federacije BiH u rješavanje istih, prvenstveno onih od regionalnog interesa, poput odlagališta otpada Uborak koje traži konkretno i dugoročno rješenje.
Kopirati
Drag cursor here to close