Netočna izvješća

Časna sestra iz Sukošana: Pred Bogom i narodom tvrdim da me svećenik nije udarao

“Modrica na licu nastala je nakon pada poslije naglog okreta glave, stari moj problem, nakon čega padam dok se ponovo ne uspostavi krvotok. Poslije toga sam sposobna za samopomoć”, napisala je.
Vijesti / Flash | 02. 05. 2022. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Sa zgražanjem slušam netočna izvješća iz Sukošana. Pred Bogom i narodom tvrdim da me svećenik nije izudarao", javila se časna sestra Aneta, koja se proteklog tjedna našla usred skandala kad se doznalo da je lokalni svećenik zbog nasilja završio iza rešetaka.

Župniku iz Sukošana, 43-godišnjem Domagoju Kelavi, u četvrtak je određeno deset dana zatvora. Tereti ga se da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru psujući je riječima: “Jeb** ti mater!”, a potom je udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga je otišao u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

Časna sestra već je u medijima nijekala napad, a sada je to učinila još jednom, piše Dnevnik.hr.

“Modrica na licu nastala je nakon pada poslije naglog okreta glave, stari moj problem, nakon čega padam dok se ponovo ne uspostavi krvotok. Poslije toga sam sposobna za samopomoć”, napisala je.

Kaže da joj nitko nije pomogao jer nikoga nije bilo u blizini.

“Zašto tolikim naočalama gledate naše obične ljudske pogreške? Kako čovjek može biti u zatvoru da ne bi ponovio kazneno djelo koje nije učinio?” dodala je časna sestra.

Podsjetimo, o svemu se prošli tjedan oglasila priopćenjem i Zadarska nadbiskupija, iskazujući žalost “zbog događaja koji se ničim ne može opravdati”.

“Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni”, naveli su u priopćenju te najavili da će protiv svećenika biti provedene potrebne kanonske mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close