Vrijedna donacija

Čapljinski vatrogasci bogatiji za neuništivi čamac za spašavanje

Na adresu čapljinskih vatrogasaca stigao je čamac za spašavanje tipa ''Whaly'', robusan i otporan čamac rađen od visokokvalitetnog polietilena.
Vijesti / Flash | 12. 02. 2019. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalna protupožarna postrojba Čapljina bogatija je za još jedan vrijedan komad opreme. Ovoga puta radi se o čamcu koji ne posjeduje nijedna protupožarna postojba u HNŽ.

Na adresu čapljinskih vatrogasaca stigao je čamac za spašavanje tipa ''Whaly'', robusan i otporan čamac rađen od visokokvalitetnog polietilena.

Zapovjednik Protupožane postrojbe Čapljina Mate Jurković kaže da če im, s obzirom na broj intervencija na vodi, ovaj čamac itekako dobro doći.

''Ovaj čamac puno je otporniji od gumenih čamaca koje smo do sada koristili, jer plastika, drvo i ostali materijal koji rijeka nosi može ošteti gumeni čamac, što je onda veliki problem, dok sa ovim to nije slučaj'', ističe Jurković.

Foto: Bljesak.info / Zapovjednik Mate Jurković sa neuništivim čamcem

Naime, dva čamca koja su do sada posjedovali su gumena i nisu mogla odgovoriti izazovima spašavanja na rijekama.

''Dio naše postrojbe obučen je za spašavanje na rijekama, odnosno na vodi i pod vodom, vožnju čamca... i njihova aktivnosti ovime će biti podignuta na još jednu veću razinu'', kaže Jurković za Bljesak.info.

Čamac je donacija Općine Čapljina, a zajedno sa prikolicom plaćen je 11.000 KM.

''Iz Općine su uvidjeli naše potrebe i na tome im se zahvaljujem. Općina na čelu  načelnikom prepoznaje rad Službe za zaštitu i spašavanje za općinu Čapljina. Ulaganje u spašavanje i zaštitu ne može biti promašena investicijai nadam se da će ovaj primjer slijediti i susjedne općine'', zaključuje Jurković.

Kopirati
Drag cursor here to close