Domaćin Dana Europe

Čapljinom se širi europski duh

Vijesti / Flash | 31. 03. 2016. u 17:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt obilježavanja ''Dani Europe u Bosni i Hercegovini'' ove godine održati će se u Čapljini. Ova manifestacija u 11 godina svog obilježavanja nije bila održana u Hercegovini, no kako organizatori ističu zbog same ljepote grada i gostoprimstva ljudi odabrali su upravo ovaj grad.

''Europski pokret zajedno u suradnji s načelnikom općine Čapljina Smiljanom Vidićem već duže vrijeme razgovara o mogućnostima da upravo Čapljina bude domaćin ovogodišnjeg obilježavanja ''Dana Europe'' svih centralnih manifestacija. Razlog tomu jeste taj što smo Čapljinu prepoznali kao jedan od gradova u Bosni i Hercegovini koji posjeduje i ima izuzetne potencijale kako na ekonomskom tako i na društvenom planu. Želimo da upravo Čapljina bude prepoznatljiva lokalna zajednica izvan okvira Hercegovine. U nekoliko zadnjih godina Čapljina postiže dosta zavidne, pozitivne rezultate i to želimo prezentirati našim domaćim, ali prije svega i međunarodnim partnerima.'', ističe Predrag Praštalo predsjednik Europskog pokreta u BiH.

Prva manifestacija biti će upriličena početkom svibnja, dok se završne manifestacije planiraju u srpnju i kolovozu. Grad koji bude domaćin manifestacije ''Dani Europe'' odmah dobiva i priznanje europskog grada.

Od planiranih sadržaja tu je svakako i to je da se putem svečane akademije, koja se tradicionalno naziva ''Vrijeme je za Europu'' obilježi ova manifestacija.

Druga manifestacija planirana je za rock koncerte, koji će ove godine biti predstavljeni na jedan poseban način, gdje će nastupiti bendovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. U jednom danu biti će organizirana tri rock koncerta, a grupe koje će nastupiti su: ''Regina'' ''Republika'', te ''Charter''.

Treća manifestacija odnosi se na turnir u sjedećoj odbojci, u kojoj će također nastupiti ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Tu se naglasak svakako stavlja na to, da se pruža velika podrška osobama s invaliditetom u sklopu ovog projekta.

Dok će završna, odnosno četvrta manifestacija pod nazivom ''Sudjelovanje za Europu'' biti upriličena za učenike srednjih i osnovnih škola. Od oko prilike 100 djece, njih 16 dobiti će nagradu u obliku bonova.

''Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što će upravo Čapljina biti domaćin središnjoj manifestaciji obilježavanja ''Dana Europe''. Svakako, to je za nas jedna velika odgovornost da budemo dobri domaćini, a s obzirom na sam značaj i poruku te manifestacije jasno je da ćemo se oko toga i potruditi. Kao i građanin Čapljine, ali i kao načelnik zadovoljan sam jer je to jasna poruka da mi ovdje živim europski i da sve ovo što radimo na području Općine je doprinos cijeloj toj priči. Želim istaknuti kako ćemo se potruditi, da se svi oni koji dođu ovdje u Čapljinu tih dana, osjećaju onako kako su se osjećali svi oni koji su do sada bili u Čapljini, odnosno kao dobrodošli gosti'', izjavio je načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close