U svibnju

Čapljina: Zajednička vježba 4. pješačke brigade i Civilne zaštite

Vijesti / Flash | 27. 09. 2016. u 12:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom sastanaka  predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenka Hercega i zamjenika ministra obrane BiH Seada Jusića dogovoreno je da se u Čapljini u svibnju 2017. godine održi zajednička vježba 4. pješačke brigade i Civilne zaštite HNŽ-a ''Pružanje pomoći civilnim vlastima''.

Sastanak je održan u sklopu misije obilaska predstavnika Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine različitih razina vlasti s ciljem upoznavanja s aktivnostima Ministarstva obrane BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

"Oružane snage BiH dat će puni doprinos euroatlantskim integriranjima BiH istodobno radeći na demokratskoj i institucionalnoj reformi obrambenog i sigurnosnog sustava po uzoru na razvijene europske zemlje", kazao je Jusić, dodavši kako će Ministarstvo nastaviti s izgradnjom kapaciteta i sposobnosti za nastavak dobre suradnje s civilnim strukturama vlasti u Bosni i Hercegovini.

"Ministarstvo obrane ima jednu od ključnih uloga na našem putu ka euroatlantskim integracijama. Za razliku od nekih drugih oblasti, u ovoj smo načinili značajne iskorake", istaknuo je predsjednik Herceg.

Dodao je kako u predstojećem razdoblju očekuje još bolju suradnju i postizanje dogovora da se vojna imovina, koju Ministarstvo obrane ne koristi, stavi na raspolaganje županijama i općinama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close