Osmi Dan dočasnika

Čapljina: Dočasnici 4. pješačke postrojbe OS BIH pucali, trčali, veslali...

Vijesti / Flash | 08. 09. 2016. u 08:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan dočasnika u 4. pješadijskoj brigadi svečano je, po osmi put, obilježen u vojarni "Božan Šimović" Čapljina.

Kao i dosadašnjih godina, dočasnici su se natjecali u raznim disciplinama kroz dvodnevni program. Prvog dana natjecanje je održano u u Parku prirode Hutovo blato, a vojnici su se natjecali u snazi, izdržljivosti, preciznosti, te timskom radu svih prijavljenih natjecatelja.

Staza za discipline, prvog dana natjecanja, bila je dužine 14 km koju su natjecatelji savladali neprekidnim kretanjem (trčanjem ili hodanjem, te veslanjem i savladavanjem vodene prepreke) primjenjujući opće vojne zadake, dok se na strelištu „Gorica“ održalo gađanje iz strojnice M60 i automatske puške M16 A1.

Drugi natjecateljski dan, pored ceremonijalnog dijela, ekipe su prezentirale po jednu taktičku radnju sa naoružanjem i opremom. Na osmom natjecanju dočasnika 4.pbr sudjelovali su pripadnici 1. pješadijske postrojbe, 2. pješadijske postrojbe, 3. pješadijske postrojbe, artiljerijske postrojbe, izviđačkog odreda, mješovita ekipa zapovijedne brigade i voda veze te ekipa Veleposlanstva SAD-a kao gosti natjecanja.


Foto: Bljesak.info

Nakon napornog natjecanja na osmom Danu dočasnika 4.pbr, zasluženo prvo mjesto su osvojili pripadnici 2. pješadijske postrojbe.

Ovoj svečanosti nazočili su zamjenik zapovjednika OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić, vojni ataše Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini pukovnik Mark Caras, glavni narednik NATO stožera Sarajevo, glavni narednik Američkog zapovjedništva za Europu, predstavnici EUFOR-a, lokalne vlasti i lokalni mediji.

U svojim obraćanjima, glavni narednik postrojbe Krunoslav Zelenika i zapovjednik 4.pbr brigadni general Tomo Kolenda, istaknuli su važnost dočasničkog zbora.

Sudjelovanjem na natjecanju, pojedinac se postavio u poziciju gdje je morao svojim znanjem i spremnošću odgovoriti na zahtjevnu, ali provedivu natjecateljsku stazu, prezentirati timski rad, te pokazati karakter vođe.

‘’Biti vojnik nije zvanje, biti vojnik je poziv’’, poručuju iz Oružanih snaga BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close