"Nezavisne novine"

Ćamil Duraković osoba godine

Vijesti / Flash | 10. 12. 2015. u 19:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković izabran je za osobu godine, u izboru banjalučkih "Nezavisnih novina".

Duraković je, nakon što je večeras na svečanosti u Banja Luci primio nagradi, naveo da je ona poticaj da se gradi ''stara Srebrenica, koju jedino žele građani te općine, a ne neku novu''.

Naglasio je da se u Srebrenici ljudi ne dijele, te da u prirodnom procesu pomirenja ima politika koje ih u tome sprječavaju, što je, kazao je, jedini problem.

Duraković je govorio i lošem socijalnom stanju s kojim se suočavaju građani Srebrenice, kao općine koja je senzibilno mjesto za život, te istakao da vjeruje da su svi građani ponosni zbog ove nagrade.

Nagradu Durakoviću je uručio šef misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore, koji je kazao da ta institucija brani slobodu medija i da mu je velika čast što je OSCE partner "Nezavisnih" u organizaciji ovog događaja.

Po izboru čitatelja ''Nezavisnih novina“ najbolji ministar u Vijeću ministara BiH je predsjedavajući Denis Zvizdić, najbolji ministar u Vladi FBiH je Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH, a najbolji ministar u RS Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova RS.

Mehmedalija Hadžović, koji je u ime Denisa Zvizdića primio nagradu, rekao je da priznanje cijeni jer dolazi od "Nezavisnih novina" i da je shvaćaju kao potvrdu ispravnosti politike koju provodi Vijeće ministara BiH.

Dobitnica novinarske nagrade "Nikola N. Guzijan" je novinarka BHT 1 Sanela Prašović-Gadžo, koja je istakla da će novčanu nagradu uručiti domu i djeci bez roditeljskog staranja u Banja Luci.

Nebojša Ninić, generalni direktor "Lanaka", dobio je nagradu za gospodarstvenika godine, a priznanje za podvig godine, koje nosi ime "Jelena Trikić - majka hrabrost", uručen je dvanaestogodišnjem Davidu Arseniću iz Foče, koji je iz brzaka rijeke Ćehotine spasao svoju drugaricu Anđelu.

Tradicionalna manifestacija ''Izbor za osobu godine“ organizirale su banjalučke "Nezavisne novine".

Kopirati
Drag cursor here to close