Summit

Cameron: Džihadisti Europi prijete dronovima i radioaktivnim materijalom

Vijesti / Flash | 02. 04. 2016. u 09:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Islamske države planiraju koristiti dronove kako bi na Europu bacili 'zastrašujuću prljavu bombu', upozorio je britanski premijer David Cameron, prenosi B92.

Kako javljaju svjetski mediji, lideri najmoćnijih država strahuju da bi se džihadisti mogli naoružati bespilotnim letjelicama koje bi koristili da najveće europske gradove 'zapraše' radioaktivnim materijalom koji može usmrtiti tisuće ljudi.

Svjetski lideri u Washingtonu na nuklearnom summitu razmatraju o tome kako spriječiti nuklearni terorizam, koji smatraju najgorom noćnom morom za cijeli svijet.

Premijer Velike Britanije David Cameron je rekao da postoji realan strah od nuklearnog napada džihadista. "Na ovakvim summitima se nalazimo nakon što se loše stvari dogode. Ovog puta smo išli korak ispred, želimo spriječiti takav scenario", rekao je Cameron.

Vjeruje se da je Islamska država došla u posjed osiromašenog urana prilikom zauzimanja Mosula i lokalnog sveučilišta koji se bavio eksperimentima sa opasnim materijalima.

Sa druge strane, u Europi vlada panika jer su džihadisti navodno pokušali da se infiltriraju u dvije nuklearne elektrane u Belgiji, iako se prvobitno vjerovalo da su htjeli izvršiti terorističke napade.

Kopirati
Drag cursor here to close