Hoyt Yee

Budućnost BiH je u rukama političkih lidera, građana i civilnog društva

Vijesti / Flash | 03. 12. 2015. u 15:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budućnost Bosne i Hercegovine je u rukama političkih lidera koji predvode glavne procese u zemlji'', istaknuo je zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoyt Yee, javlja Anadolu Agency (AA).

Yee je sudjelovao na današnjoj konferenciji "Fokus na reforme: 2020 vizija za BiH" na Jahorini kojoj je cilj poticanje napora u procesima implementacije socio-ekonomskih reformi u BiH.

Kako je istakanuo zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a, važno je fokusirati na one reforme koje će osigurati pozitivnu budućnost građana BiH.

"Kada je riječ o BiH 2020. godine, ne mogu predvidjeti što će se događati jer je budućnost BiH u rukama političkih lidera, građana i civilnog društva. Nadamo se da će biti ubrzan proces reformi da bi BiH sustigla ostatak regije.

Postoje mnoge stvari koje se hitno moraju izmijeniti, moramo gledati naprijed koje to promjene su značajne da bi zemlja bila integrirana. Nadam se da možemo sa liderima i civilnim društvom i građanima BiH zasukati rukave i početi s radom", kazao je Yee.

Osvrnuo se na posljednji teroristički napad koji se dogodio u Sarajevu dodajući kako se oni događaju u cijelom svijetu.

"Želim ponoviti iskrenu sućut u ime svoje vlade građanima BiH i obiteljima žrtvava terorisitičkih napada u ovoj zemlji. Želimo raditi sa vlastima da spriječimo moguće terorističke napade, moramo ojačati instiucije, razmijeniti obavještajne informacije i ojačati odgovorne institucije, sigurnosni aparat", poručio je Yee.

Kopirati
Drag cursor here to close