Sud

Budimir rekao za što je kriv, Sud dobio avionsku kartu

Vijesti / Flash | 26. 03. 2015. u 14:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kriv sam samo zato što nisam potpisao smjenu Vlade FBiH'', izjavio je bivši predsjednik Federacije BiH Živko Budimir očitujući se pred Općinskim sudom u Sarajevu ''Kriv sam samo zato što nisam potpisao smjenu Vlade FBiH''.

U ovom predmetu su, pored Budimira, optuženi i Petar Barišić, Hidajet Halilović, Saud Kulosman, Željko Asić i Armin Kulovac.

Njima se stavljaju na teret kaznena djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i mita, te protuzakonito posjedovanje.

Današnje ročište, prenosi Avaz. obilježila je prepirka Budimira i sutkinje za prethodni postupak Rozite Šimić. Budimir je tom prilikom rekao da ne zna šta mu se konkretno stavlja na teret zbog čega je uložio prigovor na optužnicu, međutim, sutkinja je odbila taj prigovor.

Šestooptuženi u ovom predmetu Armin Kulovac, prema riječima sutkinje Rozić, općinskom sudu je poslao avionsku kartu na kojoj je stajalo da će biti odsutan sljedećih mjesec dana.

Sutkinja Rozić ovaj čin je opisala neopravdanim, te je naložila uhićenje Kulovića i njegovo privođenje u Sud.

Podsjećamo, nedavno je Budimir pred istim Sudom oslobođen optužbi za nezakonito držanje oružja. Naime, Budimirova obrana je istaknula kako je oružje dobio od nekadašnjeg ministarstva obrane, kada mu je ono dodijeljeno kao uposleniku ovog ministarstva.

"Osobe koje posjeduju oružje, iako im je dodijeljeno od nekog službenog organa, dužne su to oružje registrirati. No, ukoliko to ne učine, prema odredbama Zakona o držanju i nošenju oružja to ne spada u kazneno djelo, već se osobi koja nije registrirala oružje ono oduzima", pojašnjeno je nakon presude.

Kopirati
Drag cursor here to close