Stavio potpis

Budimir odblokirao 40 milijuna KM za poplavljena područja

Vijesti / Flash | 15. 08. 2014. u 07:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FBiH Živko Budimir potpisao je odluku o usvojenom rebalansu proračuna čime su odblokirana sredstva od 40 milijuna KM za županije pogođene poplavama, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Inače, Budimir je proteklih dana boravio u Južnoj Koreji, a odluka o rebalansu bila je na čekanju. Po dolasku je kazao da će odluku potpisati u ponedjeljak. Da li je Budimira medijsko izvještavanje ili približavanje listopadskih izbora 'primoralo' da ispuni svoju obavezu još uvijek nije poznato.

Kako je poznato rebalansom proračuna FBiH za 2014. godinu koji je 31. srpnja usvojen u Parlamentu FBiH za transfere kreditnih sredstava županijama planiran je iznos od 40 milijuna KM.

Kako je kazao naš izvor iz Vlade FBiH, nakon što odluku potpiše predsjendik FBiH, treba je objaviti i Vlada FBiH te će u narednim danima sredstva biti konačno odblokirana. No, da je predsjednik FBiH to učinio ranije, sredstva županijama već su mogla biti odblokirana, piše Patria.

Inače, nije ovo nije bio prvi put da Budimir blokira proces oko usvajanja određenih zakona, a što je bio slučaj i sa Zakonom o osnivanju fonda za pomoć stradalim u poplavama FBiH. Tada se Budimir pravdao kako zakoni nisu stigli do Predsjedništva FBiH, te da on odmah po prispijeću dokumenata stavlja svoj paraf što omogućava objavu zakona u službenom listu, piše Patria.

Kopirati
Drag cursor here to close