Komunikacija

Budimir: Nikšić i Bevanda ne pričaju sa mnom

Vijesti / Flash | 27. 05. 2014. u 13:24 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Komunikacija Vlade s predsjednikom gotovo da i ne postoji i njihov odnos prema predsjedniku je kao da predsjednik nije dio izvršne vlasti. Za sve ovo vrijeme predsjednik Vlade nije ostvario niti jedan kontakt sa mnom kao predsjednikom FBiH'', rekao je u intervjuu za Oslobođenje predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

''Ja sam kontaktirao s nekim ministrima, najčešće s ministrom zdravstva gospodinom Mesihovićem, koji je vrlo korektno reagirao na svaku moju sugestiju, s dopremijerom Ivankovićem kao zapovjednikom Stožera Civilne zaštite te mu davao određene smjernice i sugestije'', rekao je Budimir i dodao kako ni predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda nije komunicirao s njim tijekom poplava.

''Bevanda nije našao za potrebno komunicirati sa mnom čak niti nakon nekoliko poziva koji su iz moga ureda upućeni u ured predsjedatelja Vijeća ministara. To je u ovakvim okolnostima nedopustivo'', rekao je Budimir sarajevskim novinama.

Istaknuo je kako je najveća odgovornost Vlade FBiH prisutna je upravo u nepostojanju i ne funkcioniranju sustava te nepostojanju robnih rezervi za ovakve situacije.

''Vlada je u vrijeme izvanredne situacije reagirala, djelovala i također puno improvizirala no to nije moglo dati rezultate koje bi dala da postoji učinkovit sustav'', rekao je Budimir sarajevskim novinama.

Istaknuo je kako su institucije u ovakvim okolnostima i suviše trome i ne reagiraju na adekvatan način.

''Da nije bilo reakcije građana upitno je što bi se dogodilo sa ljudima na tom području, kako bi preživjeli ovih nekoliko dana nakon plavljenja tih područja'', rekao je Budimi i podsjetio da je u Parlamentu FBiH rekao da BiH više nema učinkovit sustav u segmentu zaštite i obrane od prirodnih nepogoda.

Kopirati
Drag cursor here to close