Pariz - Strassbourg

Brzi vlak skliznuo s tračnica, 20 ozlijeđenih

"Prve procjene govore da je jedna osoba u izuzetno teškom stanju, a 20 osoba je zadobilo relativno lakše ozljede", objavila je lokalna prefektura, kako prenosi agencija Reuters.
Vijesti / Flash | 05. 03. 2020. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokomotiva brzog vlaka (TGV) koji Strasbourg povezuje s Parizom skliznula je u četvrtak ujutro s tračnica sjeverno od Strasbourga pri čemu je ozlijeđeno 20 osoba, od kojih jedna teško, objavila je lokalna policija, piše Hina. 

"Lokomotiva brzog vlaka skliznula je s tračnica" tridesetak kilometara sjeverno od Strasbourga, rekao je glasnogovornik državne kompanije SNCF-a ne navodeći druge pojedinosti.

"Prve procjene govore da je jedna osoba u izuzetno teškom stanju, a 20 osoba je zadobilo relativno lakše ozljede", objavila je lokalna prefektura, kako prenosi agencija Reuters.

Teško ozlijeđen strojovođa

Prema SNCF-u, teško ozlijeđena osoba je strojovođa.

Vatrogasci su upućeni na mjesto događaja i aktiviran je operativni stožer, objavila je prefektura departmana Donja Rajna, na sjeveroistoku zemlje.


SNCF na svojoj mrežnoj stranici navodi da je "promet prekinut u 7:50 iz sigurnosnih razloga" zbog "izgreda u kojemu je sudjelovao brzi vlak u Vendenheimu između Strasbourga i Pariza-Istok".

U vlaku je bilo 348 putnika, piše Reuters.

Dodaje, pozivajući se na lokalnog dužnosnika, da je uzrok nesreće vjerojatno klizanje tla.

Na upit medija France Bleu Alsace, putnica koja je bila u prvom vagonu rekla je da se osjetio "iznenadan silovit udar" i da se čula "lomljavina prozora".

"Vlak je zakočio, skliznuo s tračnica i nagnuo se", rekla je, dodajući da u njezinom vagonu nitko nije ozlijeđen, ali su putnici bili "potreseni".

Kopirati
Drag cursor here to close