Napad

Broj mrtvih u Ankari raste, Turci napali Kurde

Vijesti / Flash | 14. 03. 2016. u 09:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe su podlegle ozljedama u bolnici, pa bilans napada autobombom koji se dogodio u nedjelju navečer u središnjem dijelu Ankare iznosi 37 mrtvih, izjavio je u ponedjeljak turski ministar zdravlja Mehmet Muezzinoglu.

''Izgubili smo tri naša državljana u bolnici. U ovoj fazi 37 osoba je poginulo u terorističkom napadu'', rekao je on novinarima i precizirao da je ''najmanje jedna od žrtava'' bila počinitelj napada, objavio je AFP.

Istodobno, tursko zrakoplovstvo u ponedjeljak je bombardiralu baze Radničke stranke Kurdistana (PKK) na sjeveru Iraka, što predstavlja odgovor na ovaj napad, priopćila je vojska.

Ove napade je izvodilo 11 borbenih zrakoplova koji su gađali uglavnom područje Kandila u planinama krajnjeg sjevera Iraka, gdje su locirani šefovi pobunjenika PKK-a, preciziralo je glavno zapovjedništvo u priopćenju, naveo je Le Figaro.

Bio je to drugi takav teroristički napad u mjesec dana u središtu Ankare, a prema tvrdnjama dvojice pripadnika sigurnosti na koje se poziva agencija Reuters počinitelj je Radnička stranka Kurdistana (PKK), militantna skupina protiv koje ratuje turska vojska na jugoistoku zemlje.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, a ministar unutarnjih poslova najavio je da će ime organizacije odgovorne za napad objaviti u ponedjeljak, kada bude dovršena istraga.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je da napad neće umanjiti odlučnost Turske u borbi protiv terorizma i da država nikad neće odustati od prava da brani svoje građane.

Kopirati
Drag cursor here to close