Istočna granica

Broj dolazaka migranata se tijekom siječnja i veljače udvoručio

Ovom prilikom rukovodstvo JGP Zvornik prezentiralo je organizaciju i nadležnosti GPBiH i ostvarene rezultate u prethodnom razdoblju i tekućoj 2020.
Vijesti / Flash | 20. 02. 2020. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Gradonačelnik Stevanović i pripadnici GP BiH

Muamer Fazlagić, po ovlaštenju zapovjednik Jedinice granične policije Zvornik i njegovi suradnici, u četvrtak su susreli se sa Zoranom Stevanovićem, gradonačelnikom Zvornika.

Na radnom sastanku razgovarano je o stanju sigurnosti i aktuelnoj situaciji u vezi s ilegalnim migracijama s naglaskom na istočnu granicu, kao i o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se što učinkovitije odgovorilo na pritisak ilegalnih migranata, čiji priljev se očekuje na proljeće.

Ovom prilikom rukovodstvo JGP Zvornik prezentiralo je organizaciju i nadležnosti GPBiH i ostvarene rezultate u prethodnom razdoblju i tekućoj 2020., s naglaskom na povećani broj otkrivenih krivičnih djela u oblasti krijumčarenja ljudi i pokušaja nezakonitih prelazaka državne granice.

U tom smislu, navode iz GP BiH, istaknuto je da je u zoni odgovornosti JGP Zvornik u 2019. godini odvraćeno 6.006 migranata, što je 25,86 % više u odnosu na 2018. godinu i da je tijekom siječnja i veljače 2020. godine za oko 50 % evidentiran veći broj odvraćenih migranata u odnosu na 2019. godinu. 

 

Također, na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima privremenog otvaranja i korištenja graničnog prijelaza za pogranični promet Zvornik – Mali Zvornik (Stari Most) koji je trenutno zatvoren zbog izvođenja radova, a od izuzetnog je značaja za svakodnevni život lokalnog stanovništva.

Ovom prilikom, gradonačelnik Stevanović kazao je da će u skorijem razdoblju pokušati osigurati sredstva za sanaciju prilaznog puta koji vodi ka Međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Karakaj, kao i češćem održavanju čistoće ceste koja vodi ka MGP Karakaj.

Konstatirano je da je sigurnost građana na prvom mjestu i da je međusobno partnerstvo ključno u ostvarivanju sigurnosti građana i lokalne zajednice. Sudionici sastanka ocijenili su dosadašnju suradnju GPBiH i Grada Zvornika uspješnom te izrazili spremnost za njen nastavak i u budućnosti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close