Veselo u hrvatskoj

Brkić poručio Pupovcu da napusti Hrvatsku

Vijesti / Flash | 09. 03. 2016. u 10:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko narodno vijeće predstavilo je bilten "Govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2015." u kojem se navodi, kako je istaknuo Milorad Pupovac, kako su slučajevi mržnje i nasilja su u porastu, a da ih institucije ih toleriraju.

Kako prenosi HRT, Pupovac je istaknuo kako društvu desne stranke nameću nacionalizam, revizionizam i militarizam.

''Ta proizvodnja straha je usmjerena prema svima, ne samo prema manjinama, u krajnjoj liniji usmjerena je prema vama koji izvještavate s ove konferencije'', rekao je Pupovac, koji bilten uskoro namjerava predstaviti u Europskom parlamentu i tako se boriti protiv širenja straha i napada na demokraciju u Hrvatskoj.

''Kad su me '90. pitali, '91. zapravo, jesam li ugrožen kao Srbin u Hrvatskoj, ja sam rekao ne kao Srbin, ali kao građanin jesam. Svatko bi trebao biti zabrinut zbog pojava kojima svjedočimo'', rekao je Pupovac.

Na ove optužbe Pupovca reagirao je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

''Ja imam puno prijatelja Srba koji vole domovinu Hrvatsku, tako da ne znam o čemu on priča. Ja nikoga ne mrzim, a otkud njemu taj termin mržnja, nije mi jasno'', rekao je Brkić.

Brkić je rekao kako građani slobodno šeću Hrvatskom, a ako se netko osjeća uplašenim može se javiti mjerodavnim tijelima. Ove Pupovčeve izjave vidi kao frustracije pojedinca koji u jednom trenutku gubi ili mu se smanjuju benefiti koje je imao.

''Mislim da nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa tako ni gospodin Pupovac. A ako je, neka ode onamo gdje neće biti ugrožen'', rekao je Milijan Brkić.

Nakon te izjave predsjednik SNV-a poslao je priopćenje u kojem je istaknuto kako će se Brkićeva izjava, bio on u Vladi ili ne, sljedeće godine izvjesno naći u biltenu SNV-a.

''Što se sigurnijega mjesta tiče, nisam ga tražio niti ću ga tražiti, ni zbog sebe ni zbog onih koje zastupam. Ovo je i moja zemlja, kao i zemlja onih koje predstavljam. U njoj smo se borili i borit ćemo se protiv ovakvog govora, kakvu god on silu predstavljao'', poručio je nakon Brkićeva istupa Pupovac.

Kopirati
Drag cursor here to close