Presuda

Brkić i Selimović dobili po 40 godina zatvora za ubojstvo Arnele Đogić

Vijesti / Flash | 14. 06. 2016. u 11:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudac Enes Malićbegović, osudilo je Muriza Brkića i Avdiju Selimovića na po 40 godina zatvora za ubojstvo djevojke Arnele Đogić, 27. veljače u Olovu.

Vijeće je nakon završnih riječi prihvatilo prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i presudilo kaznom od po 40 godina, jer su tokom istražnog postupka i ranijih ročišta priznali krivično djelo i navode optužnice za ubistvo Arnele Đogić.

Kako je navelo Tužiteljstvo ubojstvo djevojke je izvršeno s prethodnim umišljajem na okrutan, svirep i drzak način, a ubojice su nakon izvršenog ubojstva tijelo ubijene sklonili na teško pristupačno šumsko područje, nedaleko od Olova.

Prema navodima optužnice Avdija Selimović je imao motiv da ubije Arnelu Đogić, dok Muriz Brkić nije imao nikakav motiv, izuzev materijalne koristi. U tijeku istražnog dijela ovog slučaja utvrđeno je da su obojica u trenutku izvršenja zločina bili uračunljivi i svjesni svih okolnosti, a želeći sebi stvoriti siguran alibi, otišli su na zabavu u kafić, gdje su cijelu noć pili, plesali, pjevali i zabavljali se s društvom.

Na prvom dijelu današnjeg suđenja ubojice Muriz Brkić i Avdija Selimović izrazili su kajanje i ispričali se obitelji ubijene djevojke.

Selimović je zatražio da kaznu, zbog prijetnji i napada zatvorenika izdržava u zaštićenom dijelu Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, jer su mu u pritvoru zatvorenici prijetili, bio je fizički napadnut i strahuje da će mu život biti ugrožen tijekom izdržavanja kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close