Adekvatan odgovor

Britanija podržava američki napad na Siriju

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 07:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjedništvo sirijske vojske evakuiralo je većinu borbenih zrakoplova iz zračne baze prije nego što su je pogodile američke rakete, javila je libanonska televizija Al Mayadeen. Navedena televizija pozvala se na "informacije", prenosi Reuters.

Istovremeno, glasnogovornik britanske vlade izjavio je u petak da Velika Britanija u potpunosti podržava zračni napad SAD-a na sirijsku zračnu bazu, s koje su, kako tvrdi, nedavno izvršeni smrtonosni napadi kemijskim oružjem na sirijsku provinciju Idlib.

"Britanska vlada u potpunosti podržava akciju SAD-a, za koju vjerujemo da predstavlja adekvatan odgovor na barbarski napad kemijskim oružjem, koji je izveo sirijski režim, i ima za cilj odvraćanje od daljnjih napada", rekao je on.

S američkih razarača u istočnom Mediteranu ispaljeno je na desetine "tomahawk" raketa na pozicije sirijske vojske, a operaciju je naredio predsjednik Donald Trump kao odgovor za navodni napad kemijskim oružjem snaga Bashara al-Assada u Idlibu.

Dužnosnik Bijele kuće je rekao da je ispaljeno 59 precizno navođenih raketa koje su pogodile zračnu bazu Shayrat u Siriji. Drugi dužnosnici su ranije objavili da je ispaljeno 70 raketa.

Ta zračna baza, prema dužnosniku Bijele kuće, ima veze s "programom kemijskog oružja sirijskog režima i izravno je povezana s užasnim kemijskim napadom 4. travnja", prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close