Political situation

Britanija izdala upozorenje građanima zbog koncerta u Mostaru?!

Vijesti / Flash | 08. 06. 2017. u 08:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Velike Britanije izdala je upozorenje uoči večerašnjeg koncerta Marka Perkovića Thompsona i ostalih gostiju na stadionu ''Pod Bijelim brijegom''.

"8. lipnja 2017. godine, očekuju se prosvjedi koji će se održati na više lokacija u Mostaru protiv događaja na gradskom stadionu gdje će biti podrška hrvatskim zatvorenicima u Haagu, koji je zakazan za 20:00 sati. Trebate biti oprezni, posebno u blizini prosvjeda, kao i na stadionu", navodi se u upozorenju britanske vlade uoči koncerta na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Biljana Ristović iz britanskog veleposlanstva za Bljesak.info je rekla kako Veleposlanstvo preko svoje stranice uvijek šalje upozorenja građanima kada su najavljeni bilo kakvi prosvjedi u BiH.

''Standardna procedura Ministarstva vanjskih poslova UK je da, putem oficijalnih kanala, svoje građane obavještava o najavljenim prosvjedima i sličnim situacijama. Odatle i upozorenje za britanske građane koji se eventualno nađu na području Mostara danas'', kaže Ristović.

Ministar sigurnosti BiH je, danas izjavio da nema saznanja o eventualnim sigurnosnim rizicima večerašnjeg koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru, ali i naglasio da je protiv bilo kakvih manifestacija s ratnohuškačkom retorikom i širenjem mržnje.

''Taman da Thompson pjeva o ljubavi, u sjećanju mi je njegova, prava fašistička pjesma „Jasenovac i Gradiška Stara“'',rekao je Mektić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Vlada Velike Britanije obnovila je upozorenje svojim državljanima koji putuju u BiH na mogućnost terorističkih napada u zemlji. U upozorenju britanske Vlade, navodi se da napadi mogu biti nasumični, kao i da se može događati da meta bude neko mjesto koje posjećuju stranci.

Britanske vlasti upozoravaju i na mogućnost napada terorista na vjerske objekte.

"Postoji vjerovatnoća da bi teroristi mogli izvršiti novi teroristički napad u ovoj zemlji", navodi se u upozorenju objavljenom na stranici za informiranje Vlade Velike Britanije.

Kopirati
Drag cursor here to close