Reakcija Veleposlanstva

Britanci se oglasili zbog Dodikovih prijetnji

Oglasili su se kratkim priopćenjem na svom službenom Facebook nalogu.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2023. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I iz britanskog veleposlanstva u BiH reagirali su na današnju najavu predsjednika RS-a Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Oglasili su se kratkim priopćenjem na svom službenom Facebook nalogu.

"Sve eratičnije odluke predsjednika entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika, štete interesima i reputaciji Republike Srpske. Samo država Bosna i Hercegovina ima nadležnost da donosi odluke o diplomatskim odnosima zemlje. Britanska ambasada će nastaviti da radi na dobrobit svih građana ove zemlje", stoji u priopćenju Veleposlanstva.

Nešto ranije o ovome su se oglasili iz Veleposlanstva SAD-a u BiH rekavši "ovo je još jedan korak na opasnom putu koji je Dodik odabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine".

"To je put koji ne ide u korist stanovnika Republike Srpske, Dodik tvrdi da ih štiti. Sjedinjene Države imaju dugogodišnje saradnje s institucijama Republike Srpske i nastavit ćemo pružati pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina", navode iz veleposlanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close