Marke

Brčko: Čak 1.300 amandmana na proračun

Vijesti / Flash | 23. 03. 2015. u 14:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Brčko distrikta BiH na jutrošnjem je zasjedanju na prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2015. godinu usvojila je oko 1300 amandmana, dok će se za preostalih 19 očitovati nakon dodatnog usuglašavanja.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić kazao je da je brčanska Vlada u suradnji sa zastupnicima u Skupštini Brčko distrikta u posljednjih dvadesetak dana vodila intenzivna usuglašavanja prioriteta koji su proistekli iz javne rasprave.

Dodao je kako se u ovogodišnjem Proračunu mora naći prostora za dodatna sredstva koja su nužna za završetak programa sanacije i pomoći stanovnicima koji su prošle godine pretrpjeli velike štete uslijed poplava i klizišta.

Usuglašavalo se i oko dodatnih sredstava i pričuve kako bi se osiguralo više novca za zdravstvo, obrazovanje i socijalne programe, ali i za izdvajanje sredstava za rješavanje radno-pravnog statusa radnika koji su ne svojom krivnjom ostali bez posla, kao i oko osiguravanja poticajnih mjera za nastavak gospodarskog razvitka te nastavak infrastrukturnih projekata.

Domić je istaknuo da je za očekivati da će proračun za 2015. godinu, s prijenosom sredstava iz 2012. godine za kapitalne projekte, uz osiguravanje sredstava za završetak programa sanacije šteta od poplava i dodatnih sredstava za zdravstvo iznositi oko 218 milijuna konvertibilnih maraka.

''Na ovo će biti dodana još jedna stavka od pet milijuna maraka koji nemaju izravnih utjecaja na prihode Brčko distrikta jer su to sredstva od Svjetske banke koja su jednokratno dodijeljena za dopunjavanje Programa otklanjanja šteta od poplava. S tim bi ukupan iznos proračuna dostigao oko 223 milijuna konvertibilnih maraka, ali o tome se u konačnici može govoriti tek nakon dodatnog usuglašavanja sa predsjednicima političkih stranaka i članovima koji imaju afirmativni glas glede preostalih 19 amandmana'', zaključio je Domić.

Kopirati
Drag cursor here to close