PDP

Brčkalo: Ne može se otiskati novca koliko ga Milorad Dodik može proćerdati

Vijesti / Flash | 24. 01. 2015. u 20:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP) Miroslav Brčkalo nazvao je suludom ideju predsjednika RS-a Milorada Dodika da BiH tiska dvije milijarde KM i riješi financijske probleme i deficite.

"Ne može se tiskati toliko para koliko Dodik može proćerdati, a da istovremeno narod ima manje koristi od tog novca", rekao je Brčkalo.

Brčkalo je, nakon sjednice Predsjedništva PDP-a, naveo da se Dodik miješa u pitanja koja nisu u njegovoj nadležnosti, dok mnoge afere u RS nisu dobile epilog, kao što je "Birač“, "Bobar banka“, "afera dva papka“, niti se daju odgovori na probleme građana, kao što je sadašnji s rastom švicarskog franka.

Ocijenio je i da je umjesto ostavke, SNSD-ov ministar u resoru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Boris Tučić mogao da uskrati potpis na izvoz oružja iz BiH u Ukrajinu, jer će suglasnost dati Tučićev zamjenik, ako na njega prenese ovlaštenja.

Upitao je i zašto nisu i drugi ministri iz SNSD-a podnijeli ostavke, ako je to Tučić učinio iz moralnih razloga.

Brčkalo je na press konferenciji ocijenio da je zastoj u formiranju vlasti na državnoj razini nastao zbog komplikacija na federalnoj razini, a sve to, kaže, sada dodatno komplicira i izbor potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda.

"Ipak, predsjednik PDP-a je dobio uvjeravanje od kolega u Predsjedništvu BiH da bi se taj problem trebao riješiti početkom narednog tjedna", rekao je on i dodao da su u PDP-u i dalje "umjereni optimisti“ da će se ta pitanja uskoro riješiti, jer žele da budu dio rješenja, a ne problema u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close